Vilken soppa
Igår va jag ju hos Carina och bakade, och då satt jag och kolla i "hemmets journal" på goda recept.
Hittade ett som lät gott. En köttfärssoppa. Jag gjorde den nyss, men jag krydda upp den lite.
Så mitt nya namn på soppan blev:
Köttfärsoppa med tacosting, morot och pasta och vitlöktcream fraiche me majs. Det blev en lång men god titel ;)
Lätt att göra är det också, receptet låter som följer.
Soppan Koka pastan efter anvisningen på paketet
Bryn köttfärsen tillsätt sedan tacokryddan,
300gram köttfärs den rivna löken och moroten.
1 riven morot Lägg över i en stor kastrull tillsammans med
1 gul lök buljongtärningarna å vattnet.
1 påse tacokryddda Häll i ketchupen och tacosåsen krydda med salt å peppar.
2 buljongtärningar Lägg i den kokta pastan och blanda runt ordentligt.
1 liter vatten Häll upp soppan i en skål och lägg på en stor klick
1-2 dl tacosås med vitlöks cream fraiche.
½ dl ketchup Servera med en bit bröd. Mums
salt å peppar
Vitlökscream fraichen
2 dl cream fraiche
1 burk majs
1 riven vitlöksklyfta Blanda i en skål
salt å vitpeppar
Filippa tyckte den va jätte god

Hittade ett som lät gott. En köttfärssoppa. Jag gjorde den nyss, men jag krydda upp den lite.
Så mitt nya namn på soppan blev:
Köttfärsoppa med tacosting, morot och pasta och vitlöktcream fraiche me majs. Det blev en lång men god titel ;)
Lätt att göra är det också, receptet låter som följer.
Soppan Koka pastan efter anvisningen på paketet
Bryn köttfärsen tillsätt sedan tacokryddan,
300gram köttfärs den rivna löken och moroten.
1 riven morot Lägg över i en stor kastrull tillsammans med
1 gul lök buljongtärningarna å vattnet.
1 påse tacokryddda Häll i ketchupen och tacosåsen krydda med salt å peppar.
2 buljongtärningar Lägg i den kokta pastan och blanda runt ordentligt.
1 liter vatten Häll upp soppan i en skål och lägg på en stor klick
1-2 dl tacosås med vitlöks cream fraiche.
½ dl ketchup Servera med en bit bröd. Mums
salt å peppar
Vitlökscream fraichen
2 dl cream fraiche
1 burk majs
1 riven vitlöksklyfta Blanda i en skål
salt å vitpeppar



Kommentarer
Postat av: Anonym
Det ser jättegott ut
Trackback