Filippa är äntligen frisk

Det är bara så skönt att se hennes riktiga jag igen.
Hon började äta i onsdags, en kaka å bulle smakade bra, igår åt hon macka,banan, bulle å lite korv å mackaroner.
Idag har hon ätit frukost och till middag tänkte jag grilla fläskfile, fyllda champinjoner, pomme, tzasiki å sallan, vilket jag hoppas att hon vill ha, det längtar iallafall jag till ;))

Ikväll blir det en lugn hemma kväll med bollibompa och  "så ska det låta", resten av helgen år det nämligen bara jag å filippa hemma, henka ska åka till Umeå med laget imorn kl 07.00, 10 timmars bilresa, matcen är inte förän söndag så de ska sova på hotell, kommer hem tidigt på måndag morgon.
Det stora problemet är på söndag när jag jobbar, 10.3-16, alla mina barnvakter är upptagna, så min älskade syster å svåger ska ha henne, sandra å magnus ska ut på lördag och maximillian ska sova hos eva å lasse, så de ska ju in och hämta honom på söndag morgon och då tar de med filippa ut till dom, men sen har magnus match kl 16, så då hämtar de upp mamma (som jobbat natt och egentligen behöver sova) vid kanske 1-halv 2 för sandra orkar inte med två busfrän på matchen ;)) så mamma får följa med. tycker ni det låter krångligt, så är det va det är oxå. Men sandra klara allt, det kommer gå som en dans... <3
Så tar jag bussen ut till dom när jag slutat å hämtar filippa.

Lite bilder på mitt nya hembiträde ;))

        Haha det är bara ringa om ni behöver hjälp ;))

Nae nu ska filippa och jag gå en promenad innan bolibompa börjar, kolla på hästarna.
Have a nice day

Filippa är sjuk

Hon har inte ätit någon mat sen i onsdags, dricker bara välling.
Var på vårdcentralen i fredags men där blev man ju inget klokare, han sa att hon hade en virus inflammation i munnen och vi skulle avvakta tills måndag, det skulle gå över av sig själv, men jag är skeptisk. Men nu har fått 5-6 röd prickar i ansiktet vilket vi tror är vattkoppar, tycker så jimla synd om henne, hon vill verkligen äta med får så hilma ont bara hon försöker stoppa in nått i munen. Hoppas verkligen att hon blir frisk snart.
Henka är inte imun mot vattkoppar, så han inbillar sig att det kliar över hela kroppen nu, bara han inte blir smittad..
Som tur är jobbar jag bara onsdag å lördag nästa vecka, så carina ska vabba på onsdag, så himla snällt av henne. tack .
Idag ska filippa å jag bara vara hemma, mamma kanske skulle komma förbi en stund.
Henka har seriepremiär kl 16 mot VSK (västerås) på bollis. Hoppas verkligen dom vinner, men dom har ju några skador i laget så det blir kanske svårt, vi får se, får följa matchen nervöst på textteven.
Nae nu ska jag sätta mig med filippa i soffan och se på BYGGARE BOB, ovanligt hihi....


Brorsans 18års-partaj

Grattis grattis äntligen 18 år eller vad säger du ;)
Vi hade kalas hos sandra och magnus i söndags för släkten på mammas sida, alla var väll i stort sätt där.
Var en rolig kväll, god tårta va det också.
Philip fick mestadels pengar som han ska ha till sin Thailandsresa som han ska åka på över jul och nyår, lyckans ost, fick oxå en tröja och presentkort.
Lite bilder från kalaset:

                
                            

Idag har jag jobbat, det va segt, inte så mycket att göra. Carina stod för barnvakten, det va tur det, filippa har nämligen varit lite hängig, feber, vi tror det beror på att det är ett flertal tänder som är på väg upp, och det gör garanterat ont i mun, har inte ätit något idag, men välling har hon druckigt det är ju alltid något.
Imorgon är det kalas igen, nu är det Jimmy (min kusin) som gäller, fyller 15 bast, moppe? eh aaa självklart, och jag å sandra har den perfekta presenten till en 15åring med moppe ;)) den som lever får se...

Nu ska jag lägga mig i soffan och se slutet på finalmatch nummer 5, HV71 har ju kviterat i matcher, och leder dagens match med 5-3, hoppas de vinner, LHC får bara inte vinna, så kämpa nu HV.
Djurgården spelade lika mot ÖSK 1-1 det va godkänt, rajalakså gjorde mål igen, 5 mål på 5 matcher, helt otroligt, vilken målkanon.

Ha en bra kväll!!

Kvalserien är över

Det blev Brynäs och Rögle som gick upp i Elitserien, kul för rögle att gå upp efter 12år i allsvenskan, och så blir magnus och pappa glada att brynäs får stanna kvar i elitserien ;) det blev en riktig rysare...
Snart är även Finalserien slut mellan LHC-HV71, ser ut som LHC vinner, tyvärr, hata bönderna från slaka, haha.
Så nu istället för att vi sätt hockey VARJE dag hemma under vintern så börjar äntligen allsvenskan som man kan se, DIF har gjort en bra början med två vinster och en lika....
Från hockey till en helt annan sak...Jobb
Jag förstå inte hur folk orkar jobba heltid och ta hand om barn och hem.
Har jobbat två dar denna vecka och ska jobba en till, 9.30-19.30 jag är helt slut, skulle aldrig i mitt liv jobba heltid, max 75% räcker gott och väl om man vill hinna med något annat än bara jobb, tex barn, vilket jag vill, min älskade lilla prinsessa Filippa, hon har flängt runt lite här och där de senaste veckorna, det är hennes mormor, farmor å staffan, gammel moster helene å pernilla, gammelfarmor å farfar har säkert glömt någon men jag är er iallafall er evigt tacksam, massor med kärlek till er! Hoppas att vi kan få en förskole plats tidigare än planerat (augusti) skulle vilja ha så snart som möjligt efter som henka fått jobb nu också...

Fick precis redan på att emma (min kusin) ska ha henne imorn två timmar när henka tränar, en räddande ängel från himlen! Dom ska gå en sväng på stan med linda boiardt och äta chicken kebab ;)
Filippa älskar emma, hon får ju sjunga "sing star" å spela bilspel ;)

Imorn är det som sagt jobba igen 10.30-19.30 segt en fredag, men det ger pengar den 25:de som jag kan shoppa för ;)
Nae nu känner jag hur huvudet är på väg ner i tangentbordet, dags att sova, men måste se sporten först...
God natt

 Ett litet busfrö innan hon somnar ;)   Väl somnat sover hon hela natten lång ;)


Helgen blev lyckad

Oj så roligt vi hade i lördags, jag kanske hade lite för roligt ;) hihi
Kinamaten var jätte god och annas bål ska vi inte prata om ,den var helt otroligt god, sen blev det ju lite annat smått och gott, diana hade med sig någon god likör och turkiskpeppar shot + några öl på det....Efterklok som jag är kom jag på att blanda är ingen hit, iallafall inte dagen efter, men kvällen blev bara roligare ;)
Så det blev verkligen en lyckad kväll, det får vi göra om snart igen brudar....

     
  



Då va det söndag och kalas stod på shemat, brorsan fyller 18år, det firade vi på pappas nya hotell i Sandviken (kolmården) det var mysigt, vi fick goda mackor och mockarutor, mums, det va jätte gott, speciellt om man är bakis ;)
Han blev jätte glad över alla presenter,för det mesta blev det pengar, för Philip och Emma+ hennes familj ska åka till thailand i jul...
Idag är det måndag och det blir bara lungt idag, ta igen mig lite, ska jobba onsdag, torsdag, fredag och lördag och på söndag är det stockholm som gäller...
**Ändrade planer igen, sandra jobbar för mig på lördag så vi kan åka till stockholm å fira Ida, för henkas match blev flyttad från till söndag.
Jag har köpt massor med fina paket, hoppas hon blir glad....

Ändrade planer

Skulle ju bara jobbat onsdag å lärdag den här veckan, men G ville ha semester så jag ska jobba på fredag oxå, kul med lite extra pengar.
Sen blev det inget stockholm i helgen, för carina tyckte det blev lite lätt inpå eftersom hon va där i måndags, det är ju trots allt en bit att åka + att jag ville fira min brors 18-årsdag på söndag, så vi planerar att åka till stockholm över valborg och 1:a maj istället.
Så jag tänkte åka ner en sväng på stan idag om det är någon som vill följa med, måste klippa luggen och köpa lite paket, både till Philip och så tånkte jag passa på och köper till Ida oxå så har jag det avklarat, ska ju jobba massor näsra vecka, ons, tors,fred och lördag....
Nu kurrar min mage, den är sugen på macka och te...
Ha det gött där ute

Vilket härligt väder

Oj så skönt det är ute idag, vilket väder.
Jag och Filippa va uppe hos svärmor å staffan förut och gav katterna lite mat och släppte ut dem i solen, Mary hoppade upp i trädet och sedan ner och la sig i gräset och njöt av solens strålar medans lillkissen ( har inte fått något namn än) stannade kvar inne, han tog några tuggor mat och sen gick han och la sig igen. Carina är nämligen i stockholm och är barnvakt åt Ida och Neo när Jennie å Dejan flyttar. Och Staffan jobbar på annan ort måndag å tisdag, så jag tar hand om kissarna.
På väg hem tog vi svängen förbi och hälsade på hästarna, filippa blev jätte glad, sen somnade hon som en stock, så nu ligger hon ute i vagnen och sover sött.
image27

Åh så skönt det ser ut, mys mys

Henka har börjat jobba på IF-skadeförsäkringar några dagar i veckan, så vi har det lite körigt med barnvakt nu innan vi får barnomsorg, men som tur är så har vi ju mamma, carina och min moster som ställt upp en hel del senaste tiden, så imorgon när både jag och henka jobbar ska hon vara hos helene mellan 9-14 (tiden henka jobbar) sen hämtar han henne där och länmar henne till carina kl 17 när han ska träna, jag jobbar till halv 8, segt.
Men hon bara älskar att vara hos helene och emma med katterna å jimmy såklart, men han är inte hemma så ofta, men väl hemma så springer filippa och knackar på hans dör hela tiden och när han öppnar springer hon iväg, ett riktigt busfrö, haha.

Helgen är redan fullspäckad , lördag jobbar jag 9.30-16, väl slutat är det bara ge gärnet hem och fixa mig lite för sen drar det iväg till Anna. Jag, Diana och Anna ska ha tjejkväll med Kinamat och lite gott att dricka, ska bli jätte kul...På söndag ska vi upp till Stockholm, nu är det inte Tumba som gäller utan Vallentuna, henkas syrra har nämligen köpt nytt hus, så vi ska inviga det med ett födelsedagskalas för Ida som fyllde 2 år den 29/3....Ska bli spännande och se hur slutresultatet blev...
Jag tänkte köpa lite kläder och så har jag hitta lite andra fina saker, men kan tyvärr inte avslöja det här, man vet ju aldrig om hon läser detta eller om mamma skvallrar ;) hihi
Det ska iallafall bli en roligt helg, längtar redan....
Ha det bra där ute....kram

Måste bara visa ett så gulligt kort på min nybadade lilla prinsessa

image28


RSS 2.0