Fredagsmys med tacos och lets dance

Idag har vi promenerat och promenerat. Jätte skönt att få röra på sig igen. Man känner att man vart hemma i Sverige och kört Saab!! Måste få upp flåset igen ;-) Vi va borta och shoppade lite i The point, mormor hitta nån snygg blommig tröja. Haha. Har även hunnit med att busa i lekparkerna. Imorn hoppas vi på strålande sol så vi kan ligga på playan och bättra på brännan lite ;-)
Alla i huset sover, Filippa här bredvid mig i soffan, Henka i den andra och de andra tre i varsin säng. Och själv ligger jag här och ser Minuten, rolig tävlingslek På svtplay. Men nu känner jag hur ögonlocken slår igen. God natt


Kanske den sista brasan

God kväll på er!
Sitter här på vår mysiga matta vid brasan framför teven och bara myser :-)
Sista kvällen i Sverige för denna gång. Har haft fullt upp hela dagen, hämtat papper på BVC och dagis för att sedan kopiera dem så jag kan ge dem till skolan. Haft en avskedslunch ned världens bästa syster!! Sprang på farmor och farfar uppe på ÖB förut, kul! Och hann även då kramas lite med några gamla kollegor. Därefter åkte vi ut till moster och kusiner i kårtorp för fika och bus. Och till sist på vägen hem sprang jag in på HM för att byta tre shorts. Hoppas på att få lite färg på mina ryssbleka ben så jag kan börja använda dem ;-)
Allt är packat men skulle gott kunna tagit med en till väska men det får bli nästa gång...
Tyvärr har jag inte hunnit träffa alla jag velat träffa men det får bli nästa gång de me, vi hörs på Skype och ni är välkomna ner!!
Men imorn tänkte jag överraska en av dem jag inte hunnit träffa innan jag åker till mormor. Många kramar från mig


Idag har mamma och jag avnjutigt en smarri...

dsc_1592 (MMS)

Idag har mamma och jag avnjutigt en smarrig tallrik med kycklingkebab på filmstan :-) han även hunnit med några ärenden. Besök på Bvc för både Gustaf och Filippa, gick kanoners. Hälsat på Moagården, Filippas dagis och gissa om de blev glada att se lilla prinsessan. Mamma och jag tog även raceråket ut till Skärblacka för att säga hej då till syrran, mange och barnen. Kommer sakna alla väldigt mycket!! Imorn ska jag hämta lite papper och kopiera passen som jag ska lämna till skolan. Ska även hinna svänga förbi moster Pilla och säga hej. Sen på torsdag eftermiddag åker vi tillbaka till Malta och har då med oss Mamma och mormor i en vecka och hoppas vi får njuta av sooolen :-)


Först vill jag börja med att säga att jag ...

dsc_1591 (MMS)

Först vill jag börja med att säga att jag hade en grymt rolig kväll igår, god mat och i det bästa partysällskapet :-) hade nästan glömt bort hur roligt det va att sjunga singstar! Nu sitter vi i bilen på väg upp till Stockholm, Vallentuna för kalas. Det är barnens kusin Ida som fyller sex år. Det väntas smarrig mat, tårta och massa paket, mjuka!! I år får hon bara kläder, hon har ju leksaker så hon kan sälja själv. Blev en jättesöt tunika med en cardigan till. Hon kommer bli sötast på gatan :-) Gustaf sover så skönt i sina nya supertuffa kläder, mammas kille! Ha nu en mysig söndag i solen för det tänker jag ha för snart kanske snön kommer tillbaka ;-D


Ett riktigt kap från igår

Igår eftermiddag va jag och syrran och shoppade. Ett av många fynd är denna super fina jackan till Gustaf.
Ikväll ska barnen sova hos Carina o Staffan, som de har tjatat ;-). Jag och ev. Henka ska på middag med god dricka och Singstar, va så länge sen. Ska bli skitkul!! Vad ska ni göra denna soooliga lördag??

 


Härlig vårdag med nära och kära i Folkparken

 

image description

Min prinsessa

Gosiga Tekla, hon gillar mig, Emma säger att det är för att jag alltid kelar med henne:-)

Gustaf är ett riktigt busfrö, satte sig i lövhögen och kasta överallt ;-)

Gustaf med sin syssling Melker, sötnosar!

Glada barn busar i Folkparen



Härligt med vår

Livet är bra härligt just nu!!
Återigen en mysig dag. Den började med att vi tog raceråket ut till min bästa Diana med kids för bus i solen och en smarrig köttfärsås alá Diana ;-) Du är saknad det ska du vete!!
Därefter mötte jag upp Henka och vi åkte till min morbror, "moster" Tina och kusinerna i klockaretorpet. Och gissa vad det blev till fika? SEMLA, gissa om jag blev glad ;-) tack! Vi han även med en snabbsväng förbi morsan, hon hade köpt lite kläder till barnen som vi fick med hem, tack igen!
Och nu ligger jag här i soffan och ser halv som halvt på Villareal mot Real Madrid samtidigt som jag läser bloggar och spelar wordfued :-)
Har även hunnit med att packa min 15kg väska med grejer som ska med till Malta igen och märkte ganska snart att jag skulle behöva en till, ops! Men det får bli nästa gång :-)
På tal om annat, varför ska man bli så sugen på saker när man inte har nått hemma?! Godis framförallt, Blir gaaleen! Haha!
Imorgon ska vi till Linköping och hälsa på min andra morbror med fru och mina kusiner. Va jätte länge sen. Sandra och mamma ska med också så det blir en sväng till ikano och Ikea efter, spana läget lite. Ska nog köpa med ett packe värmeljus ner, det är svindyrt på Malta, ett 50p kostar 8.70€ ca80:- helt galet! Så ett hundra pack från Ikea får nog plats i väskan ;-)
Nae mina fina läsare sov nu så gott!
Bjuder på några gamla godingar från albumet, njut...


Det satt fint det där ;-)

Har haft återigen en jätte mysig dag. Efter lunch åkte vi ut till Sara för att sniffa på finaste lilla nykläckta Freddie. Liam har blivit storebror och Sara och Jonny tvåbarns föräldrar. Han va så söt och gosig och som alla små knyten bara sover, äter och skiter ;-) men jag fick se hans fina ögon en snabbis. Så härligt, grattis återigen fina lilla familj <3
Sen passade vi även på att svänga förbi Pappa, Karin, brorsan och Mårten. Och busiga "lilla" Morrisson :-) deras engelska bulldog, haha söt!! Jordens underbett. Gustaf är ju inte direkt rädd av sig, busade loss med Morrisson hela tiden. Även fast vi bara har varit borta sen åttonde januari så saknar man alla väldigt mycket och det är så kul att träffa alla igen.
På vägen hem svängde vi förbi Svärtinge pizzeria och köpte med käk. Som jag saknat kebab därnere, har ju bara lammkebab och den gillade jag inte. Så en kanongod kebabpizza slank ner, eller halva rättare sagt :-)
Nu sitter vi här framför teven och ser hockey, Modo-Skellefteå och på datan har Henka Timrå-Örebro. Det är spännande nu vettni :-) Modo håller på att åka ur och tacka för sig denna gång. Trist för dig Jimmy :( hoppas bara av hela mitt Djurgårdshjärta att de klara kvalserien.
Imorgon ska vi åka till min Finaste Diana och Isak och lilla Ebba som fyllt ett år :-) och på eftermiddagen ska vi hem till min morbror me fru och kusiner. Det är full rulle här och besök hos nära och kära duggar tätt :-) härligt!
Nae nu ska jag kasta in lite ved i brasan och sedan lägga mig i soffan, har träsmak i röven ;-D
Ps. Filippa har fått plats i en klass på Chisvicks house school redan till 16 april om vi vill och det tycker vi låter kanoners :-) Kul!


Underbart att träffa nära och kära igen.

Vi fick ett varmt och kärleksfullt bemötande på stan idag. Där stod mamma, mormor, syrran och kidsen med kramar. Det va inte annat än att det kom en tår. Vi har shoppat och träffat Maria Montazami, mamma köpte läppstiftet och fotades med den sköna bönan :-) Därefter tog vi spånkan hem till mormor och vår finaste Svea, hon va så gosig. Satt och mös i Filippas knä jätte länge, hon har nog saknat oss. Efter god fika och massa bus kom Henka och vi skjutsade mamma till jobbet för att sedan åka hem till fina familjen Steiner, mumsig fika, champagne te och super god kaka med lite congac i :-)
Sista stoppet idag blev hemma hos Göran och hockey, YES Djurgården vann och gissa om vi är glada, äntligen!
Nu sitter jag och avslutar en mysig dag framför brasan, saknat dem med. Tittar på Så ska det låta. Hoppas snart Henka kommer och lägger sig så vi kan se lite Arne Dahl :-) God natt på er
Ps. Bilderna nedan, min tröja från Pull and Bear och nya brillor från HM, välbehövligt på Malta vill jag lova men ser dock ut som en mupp, men sånt är livet :-)


Fredagsmys!

Hemma igen efter en heldag på stan. Jag shoppade den där tröjan jag berättade om häromdagen, ni får se den imorn. Carina köpte lite paket till Ida, barnens kusin som fyller snart och som vi ska fira nästa söndag. Annars har vi fikat gott på Mint, avnjutit den godaste grekiska salladen vid Tigne Point och promenerat längst vattnet och spanat alla fina båtar. Nu har vi laddat upp med Fredagsmys från Candinavia. Ha det fint!

Den vänstra delen är Carinas med skum och lakrits.

Och allt salt och surt gelegodis är Henkas och nötcreamen o geishan är mina :)

Men vi delar givet på allt!! Kram på er

 


Underbara solstrålar

Idag har vi haft en jätte skön dag! Vi promenerade bort till Sliema, köpte varsin glass som vi avnjöt i parken. Efter massa bus i lekparken gick vi och åt lunch, blev en valnöts och avokado sallad för mig och Carina och barnen varsin pannkaka. Därefter gick vi en sväng till Bay street. Nu är vi hemma efter sex timmars promenerande. Filippa och Carina har precis vilat upp sig lite och nu ska vi avnjuta en smarrig fruktsallad :-) Ikväll vankas det hockey och jag håller timmen för att det går vägen! Hoppas ni har det bra! Om tre dagar kommer vi och vi längtar...

 


Nu har de äntligen kommit

Efter en super god kyckling, champinjon och paprikagryta blev det efterrätt med stort E :-) och de va också jätte goda!
Nu sitter vi här i soffan och ser på hockey. Ska snart söva Gustaf, han vill ju inte direkt sova när Farmor äntligen är här. Vi får se vad morgondagen har att bjuda på, kan tänka mig att Filippa vill visa lekparkerna och alla katter vi har här på Malta :-)
God natt på er

Kladdkaksmuffis med grädde, jordgubbar, minimaränger och chokladpastiller :-)

 


Minne som en guldfisk :-)

Det är helt otroligt! Även fast jag hade en lista så glömde jag hälften. Jag har minne som en guldfisk helt enkelt.
Men nu har jag allt jag behöver till kvällens middag och dessert. Hon kommer bli så nöjd över Filippas suprice efterrätt :-)
Nu måste jag sätta fart här, det är nu bara lite mer än två timmar till de kommer, och vi längtar!
Ps. Råkade visst köpa typ två kilo vindruvor men Henka kommer ju bli glad om det finns några kvar efter att skrutt ungen här äter upp alla :-)

 


Veckas väder ser lovande ut

Men tyvärr väcktes vi av den dåliga nyheten att Staffan inte kan följa med, han är jätte sjuk :-( lagom till att Carina börjar bli bättre så åker Staffan på ett virus, fy vad orättvist!! Så det blir bara Svärmor som kommer hit, väldigt trevligt det men det skulle vart ännu trevligare om båda kommit. Tur att det kommer fler tillfällen och som tur är kommer vi ju till Sverige på Söndag och får träffa han då :-)

Vi har precis ätit köttgrytan sen igår och ska nu bege oss ut i solen, solen är tillbaka och värmer härligt gött! Vi måste en sväng till affären för att inhandla varor till kvällens middag till födelsedagsbarnet. Jo visst, Carina fyller år idag, sjusju om man frågar henne :-D Grattis åter igen till dig!

 


Jag är i städar tagen :-)

Yes, för i morn kommer Henka hem och har med sig Carina och Staffan så det måste vara tipp topp här :-)
Har just dammsugat hela lägenheten och städat ena badrummet och ska nu gå på köket...efter det ska jag steka pannkakor, har lovat Filippa, hennes favvo! Därefter blir det en sväng till affären och lekparken, så de får busa av sig lite, det behövs vill jag lova!
Häromdagen när vi kom hem efter att ha handlat och jag håller på att plocka upp varorna som jag lastat under vagnen ser jag Gustaf med paprikan i högsta hugg, det va den paprikan...


Det sket sig tyvärr

Skickade just ett sms till tjejen som ville köpa vagnen. Fick ett snabbt svar att de skulle köpa en från England, en syskonvagn ifall de skulle få en till.
Det va väldigt synd, jag som var så sugen på en ny vagn. Men är det någon därute som vet nån som vill ha vagnen, finns även liggdel till. Hör bara av er!!
Lägger ut den på blocket när vi kommer hem...

Babytravel sittvagn. Nypris, 3500- Högstbjudande!!

 

 


Han kan om han vill

Idag bjöds det på pannbiff, potatis, morötter, gräddsås, gurka och lingon.
Och jag fick hjälp av Henka i köket, härligt! Han skala och skiva både morot o lök. Vispa till perfekt konsistens på såsen. Han sa alltid förr när han lira fotboll, Du är bra på att laga mat och gillar det och jag är bra på och gillar att spela fotboll :-) så du sköter maten och jag lirar boll! Haha så det är jättekul att han hjälper till i köpet.
Nu sitter de på planet och har precis startat. Barnen har precis badat och jag ska snart lägga Gustaf, han sov middag ganska sent så hoppas han vill sova :-)

Det jag spanar och funderar på idag är vilken vagn vi ska köpa till Gustaf. Eller jag vet vilket vagn jag vill ha men inte vilken färg. En Emnaljunga scooter S. Men ni får gärna hjälpa mig att välja färg...
Tack på förhand och mys kvällen!


Nu är jag igång igen...

... Och drömshoppar lite inför sommaren från HM och Lindex :-)
Om en vecka kommer vi hem och då vet jag precis vad som ska shoppas! Gustaf är i störst behov av sommarkläder, Filippa kan ju ha det mesta från förra sommaren men ska givetvis få lite nytt, det går ju inte motstå allt fint!!


Soffmys på hög nivå

Godkväll därute!
Jag kan tänka mig att typ 95% av hela svenska befolkningen tittar på Melodifestivalen och hejar på Danny? Eller vem hejar ni fram där hemma?
Vi tittar på Katten Gustaf, eller Filippa tittar, Henka lirar poker och jag sitter här vid Ipaden och väntar på att F ska somna så jag kan byta film ;-)
Dagen idag har bjudit på en tur till Valletta och hockeyslutspel. AIK torska och lika så Modo. Så mitt bett mot Jimmy.P ser bra ut. Jag har sagt att Modo inte tar SMguld och att Djurgårn klarar kvalet o han tvärt om givetvis :-)
Imorgon åker Göran och Henka hem. Blir ensam i några dagar igen för ett nytt läkarbesök. Men sen på onsdag då han kommer hem har han inte med sig vem som helst utan Carina och Staffan, ska bli såå kul!! Va ju över två månader sedan vi träffades så längtar...

 


Håll i hatten!!

Idag fick vi besök lagom till frukost. Det va svärfar som va ute på vift :-)
Vi åt klart frukosten och snygga till oss lite för att ta bussen bort till The point.
I vanliga fall promenerar vi bort dit men som Ida skulle sagt, hujeda mig, va det blåste. Så vi hoppa på bussen istället. Svärfar köpte ett snyggt och modernt bälte på Pull and Bear. Jag hittade en jättefin tröja där inne som jag är sugen på, egentligen inte min stil men den va så snygg på skyltdockan. Creamfärgad spets med bröstficka och upprullade armar ned knapp. Söt men ändå lite tuff ;-) ska nog slå till nästa gång vi går dit, bara 19€...
Sen kollade vi på husen i Tigne Point, tog en promenad längst The Strand och lunchade på BK. Gick längst strandpromenaden bort till Görans hotell i Sliema mittemot Frescos för att hoppa på bussen hem. Nu är vi hemma och tar igen oss lite innan vi ska ses igen för middag vid sex hugget. Barnen ser på saltkråkan, sitter som fastklistrade. Gustaf älskat båtsman och den lilla Sälen Moses :-) Jag ska passa på att plocka lite, sätta på en maskin tvätt och bädda vilket jag inte hann i morse.
Hoppas ni har det bra därhemma.
Nästa söndag kommer vi hem, blir den 18e istället för 21e. Va mycket billigare då :-) 195:- per person!! Kanon!!


Bus i massor :-)

Isabelle och Jasmin har precis gått hem. Det blev ingen lekpark, tyckte det blåste för mycket så vi gick till Bay street och lekte i deras mini lekland :)
En halvtimma för 1€, perfekt! Vi åt även lunch, blev en ceasarsallad med kyckling, den godaste på länge! Efter bus och mat gick vi en sväng hem till oss för ytterligare lite bus :-) Gustaf och Jasmin är nästan lika gamla!
Nu sitter vi här med varsit äpple och tittar på Snygg Bert :-) H kommer äntligen hem om två timmar!! Göran är ju också med och kommer vara här tills Söndag, dock bor han på hotell.
Gustaf är jätte trött så han lär somna som en stock ikväll, skönt!!
Ha en fin kväll, här har nedräkningen börjat...

 


Godmorgon världen

Fick en skön sovmorgon idag. Gustaf vaknade 09.21 ;-) det va välbehövlig vill jag lova. Filippa sover fortfarande så Gustaf och jag ligger fortfarande i sängen och myser. Gustaf är helt tokig i alla de här apparna talking Tom och Pierre :-)
Han tar ipaden och öppnar upp den och bläddrar fram till det han vill. 17 månader och redan highteck, haha vart är världen på väg? ;-)
Och Filippa, jag måste bara visa er. Satt just och gick igenom bilderna i kameran och hon har varit igång med den här appen man förvränger ansikten igen. Och jag dör, så himla kul!!

Idag efter lunch ska vi möta upp Isabelle och hennes dotter i lekparken.
Så nu tänkte jag sätta igång långkok här, köttgryta med morötter och potatis som jag saknat väldigt mycket :-)
Ha nu en fin dag! Kramar
Ps. Ikväll kommer H hem igen, tre dagar går fort. Och med sig har han svärfar...


Ojojoj va glad jag blev...

...i lördags när vi köpte godis på Candynavia och skopan kom över dessa :-) Nötcreme, bananaskids, refreshers och 50-öres tuggummin. Som när man va liten och fick några spänn av mamma eller pappa och gick ner till 'tjorren', som vi kallat, och köpte bla. jenka och shake, hur gott? ;-)
Så nu ligger jag här i soffan i min ensamhet och snaskar godiset från i lördags som jag inte åt pga illamående och ont i magen. Men nu mår jag lite bättre och tänkte unna mig lite ;-)
Idag har vi haft en riktig slappdag, bara vart hemma och myst. Vi väntade på att landlord skulle komma och lämna ett skoställ och ett skydd till sängen så inte Gustaf rullar ner. Men fick ett sms förut och han va tvungen att byta något så han skulle komma imorn kl 13. Onödig väntan!!
Sov så gott.


Various streets flooded as thunderstorm hits Malta

Jag vaknade flertalet gånger i natt av att det mullrade och dundrade en jädra massa.
Och nu när jag prata med Henka på Skype
sa han att det varit översvämningar i Msida
Som ligger bara en liten bit ovanför oss, lite läskigt måste jag säga.
Det berodde tydligen på att det varit så varmt den
senaste veckan, Vilket är ovanligt för årstiden.
Men kollar man ut här så ser det ut som vanligt, solen skiner, himlen blå.

Gå in på denna sida och kolla, känns helt overkligt!

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20120305/local/various-streets-flooded-as-thunderstorm-hits-malta.409654

Finbesök av Sandra och sötaste Dolly

Precis när Henka, Rebeca och Jocke gått till bussen ringde Sandra på porttelefonen och med sig hade hon Dolly :-) Så himla söt och snäll! De hade varit ute och gått så Dolly och Sandra va törstiga.
Vi lira lite kort och bestämde att vi skulle ses nåndag.
Nu sitter barnen i badet och jag ska snart steka lövbiffen och stoppa in pommen i ugnen. Äntligen lite god hemlagad mat, ungdomarna ville ju käka ute hela tiden :-) Det blir tomt här hemma nu när de åkt och Henka med. Det är tur jag har barnen och fina vänner. Träffade min nyfunne vän i affären förut så henne och Kaisa ska jag passa på att träffa nu när vi är själva och Sandra o Dolly såklart!

Hoppas ni har det bra därhemma, vi saknar er.

Men snart kommer vi hem allihop, om inte mindre än 22 dagar :-)

Njut söndagskvällen! Kram på er

 


Härliga bilder från veckan

Jocke och Rebeca gjorde ansiktsavbildning när vi va på Valetta :)
Vi köpte även halsband, små glasfigurer med färg
och ett riskorn med ens namn på. Riktigt pillarbete, kanon duktig va hon.
I Torsdags åkte vi sightseeing, jätte varmt och mysigt :)
Lunch på Fortizza
Vi Hoppade av bussen vid Golden Bay, jätte fint!
Och igår intog vi bowlinghallen
och jag behöver ju inte säga vem som vann ;)
Jockes slag ser väldigt lovande ut men som ni ser på bilden nedan gick
klotet i rännan :) HIHI
Lika glad även fast bara ena käglan åkte ner :)
Det va varm i hallen, Gustaf mös med Rebeca och Jocke
Lite bus i lekpaker. Man undrar vem som hade roligast,
Barnen eller Rebeca och Jocke :)
Nu ska vi ha lite lördagsmys med grönsaker, chips, dip och godis
Ha en mysig kväll!
Ps. Dagens temperatur uppsteg förövrigt till +23 grader :)

RSS 2.0